Khaya design

Bij Khaya hanteren we een designfilosofie die we "zen" noemen. Het draait om harmonie en balans tussen onze merkwaarden zorgzaamheid, eenvoud en natuur. We streven naar een natuurlijke warmte en rust in al onze producten, waardoor ze een ontspannende en serene sfeer uitstralen.

Zorgzaamheid

Het zorgen voor een ander zit in ons karakter; dat vind je terug in ons familiebedrijf. We hebben aandacht voor de ander; jij als lezer, maar ook ons team, onze partners, onze ambachtslieden, de gebruiker én de planeet.

Eenvoud

Eenvoud en minimalisme zit in de kern van onze ontwerpen, ons logo, onze bedrijfsvoering, de website en onze communicatie. Dat brengt rust in deze drukke wereld.

Natuur

Met Khaya haal je de natuur in huis. Het hout heeft bij ons de hoofdrol. Daarom proberen we de natuur ook zo goed mogelijk te beschermen. Wij denken lange termijn. We herplanten elke gekapte boom, compenseren CO2 uitstoot en maken solide producten die lang meegaan en daarom bijdragen aan een duurzame levensstijl. Daarbovenop steun je met elke aankoop bij Khaya goede doelen als het Wereld Natuur Fonds en Trees for All.

Het woordmerk

Het woordmerk gebruikt een uniek lettertype, dat speciaal voor ons merk is ontworpen. Onze schreefloze letters zijn zeer symmetrisch en stralen modern minimalisme uit. Door de elegante bogen en uitgebalanceerde letterafstand krijgt het geheel zelfs een warme Oosterse uitstraling.

Ons logo onder al onze producten is een unieke manier om ons merk te communiceren en om onze waarden te benadrukken.

Het verhaal achter het beeldmerk

We zijn trots op het conceptuele ontwerp van het Khaya beeldmerk. Het is letterlijk een tafel waarop onze 'tableware' kan staan, maar het is ook de K van Khaya die gekanteld is. Zelfs de vormgeving van de K is niet willekeurig. Het maakt deel uit van een Aziatisch symbool dat 'boom' of 'hout' betekent.

Kleurgebruik & branding

Het gedurfde gebruik van de basiskleuren Khaya groen, zwart en wit weerspiegelt de eenvoud, sterkte en duurzaamheid van Khaya producten.

Aardse tinten als beach sand en swamp mud worden gebruikt als natuurlijke warme substituten. Daarnaast gebruiken we forrest green en cosmos orange als opvallende accentkleuren.

Product design

Inspiratie voor product design komt bij ons vaak uit de natuur. Zo ook onze populaire Cups. De elegante bolling van het houten kopje doet denken aan die van een tulp in bloei.