Duurzaamheid

Ons hout is milieuvriendelijk, hernieuwbaar, recyclebaar en biologisch afbreekbaar.

Duurzaam ondernemen

Wij zijn een klein familiebedrijf met een grote liefde voor de natuur en we maken ons zorgen om de aarde. Daarom streven we ernaar om op alle fronten duurzaam te ondernemen en onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Ons doel is om vóór 2030 volledig CO2-neutraal te zijn. Om dat te bereiken planten we maandelijks bomen via Trees for All en ondersteunen we projecten tegen wereldwijde ontbossing en duurzame bosbouw in Vietnam via onze donaties aan het Wereld Natuur Fonds.

Om geen hout te verspillen maken we bestek, eetstokjes en kleine sausbakjes van alle restjes die overblijven na de productie. Tevens stimuleren we hergebruik van producten voor een nog langere levensduur.

Eerlijke handel

Wij hebben een fijne en directe relatie met onze ondernemers in Vietnam die vol overgave werken aan onze producten en daarvoor ook een eerlijke prijs krijgen, zonder tussenkomst van agenten. Door deze samenwerking dragen wij een steentje bij aan een betere toekomst voor Vietnamese vaklieden. Zo zijn de leef- en werkomstandigheden van lokale houtbewerkers verbeterd en krijgen bosbouw boeren op het platteland meer kansen.

Positief effect

Onze producten zijn net kleine kunstwerkjes, elk met een eigen karakter en oorsprong. Ze worden met de hand gemaakt van hernieuwbaar, recyclebaar en biologisch afbreekbaar materiaal, een proces dat nauwelijks impact heeft op het milieu en je ziet de liefde en het ambacht er ook echt aan af. Je koopt bij ons geen massa-artikel, maar een uniek en waardevol product dat een positief effect heeft op de planeet en op je gevoel van welzijn.

Hergebruiken

Ook na langdurig gebruik kun je je Khaya producten nog een nieuw leven geven. Wist je dat houten bekers super leuk zijn om pennen of tandenborstels in te zetten? En een kommetje kun je vullen met badzout of leg je sieraden eens op een vakjesbord. Door hergebruik, verleng je de levensduur van je product en draag je bij aan een duurzame toekomst.