Duurzaamheid

Ons hout is milieuvriendelijk, hernieuwbaar, recyclebaar en biologisch afbreekbaar.

Duurzaam ondernemen

Wij zijn een klein familiebedrijf met een grote liefde voor de natuur en we maken ons zorgen om klimaatverandering. Daarom streven we ernaar om op alle fronten duurzaam te ondernemen en onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Ons doel is om vóór 2030 volledig CO2-neutraal te zijn. Zo werken we bijvoorbeeld al energieneutraal op kantoor, dragen we bij aan duurzaam bosbeheer door onze donaties aan het Wereld Natuur Fonds en Trees for All, maken we bestek van restjes hout dat overblijft na de productie en verpakken we onze collecties met gerecycled papier.

Eerlijke handel

Wij hebben een fijne en directe relatie met onze ondernemers in Vietnam, die vol overgave werken aan onze producten en een eerlijke prijs krijgen, zonder tussenkomst van agenten. Dankzij deze samenwerking zijn de leef- en werkomstandigheden van lokale houtbewerkers verbeterd en krijgen bosbouw boeren op het platteland meer kansen. Op deze manier dragen wij ons steentje bij aan een betere toekomst voor veel Vietnamese vaklieden.

Positief effect

Onze producten zijn net kleine kunstwerkjes, elk met een eigen karakter en oorsprong. Ze worden met de hand gemaakt van hernieuwbaar, recyclebaar en biologisch afbreekbaar materiaal, een proces dat nauwelijks impact heeft op het milieu en je ziet de liefde en het ambacht er ook echt aan af. Je koopt bij ons geen massa-artikel, maar een uniek en waardevol product dat een positief effect heeft op de planeet en op je gevoel van welzijn.

Hergebruiken

Ook na langdurig gebruik kun je je Khaya producten nog een nieuw leven geven. Wist je dat houten bekers super leuk zijn om pennen of tandenborstels in te zetten? En een kommetje kun je vullen met badzout of leg je sieraden eens op een vakjesbord. Door hergebruik, verleng je de levensduur van je product en draag je bij aan een duurzame toekomst.